fbpx
21. listopad 2022.
Lokalne aktivnosti

Dan grada Iloka

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka, povodom Dana grada Iloka koji se tradicionalno obilježava na blagdan svetoga Ivana Kapistrana, zaštitnika Europe i vojnih kapelana. 

Uz zastupnika Resslera, na sjednici su sudjelovali i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije i izaslanik predsjednika Vlade Franjo Orešković, izaslanik ministra branitelja Krunoslav Šeremet, te počasni građani Grada Iloka, bivši gradonačelnici i predsjednici gradskog vijeća grada Iloka, načelnici susjednih općina, ravnatelji ustanova i direktori poduzeća s područja Grada Iloka i  Vukovarsko-srijemske županije, te predstavnici vjerskih zajednica. Sjednicu je otvorila i vodila predsjednica Gradskog vijeća Grada Iloka Renata Banožić

Na sjednici uručene su nagrade i priznanja pojedincima koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju i prepoznatljivost najistočnijeg grada u Hrvatskoj. Među njima Plaketu Grada Iloka za životno djelo primila je mr. sc. Branka Šulc, za svekoliki doprinos razvoju grada Iloka na području kulture i kulturne baštine.

“Čestitam Dan Grada, uz zahvalu svetom Ivanu Kapistranu, zaštitniku Iloka i apostolu Europe. Ilok, sami istok Hrvatske, dostojanstveni je grad bogate kulture i povijesti, koji je oduvijek imao snažnu europsku dimenziju”, poručio je zastupnik Ressler.