fbpx
03. veljače 2023.
Lokalne aktivnosti

Blagdan sv. Vlaha i Dan grada Dubrovnika

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na 1051. Festi svetoga Vlaha, zaštitnika Grada Dubrovnika, uz tradicionalnu procesiju s moćima sveca kroz ulice povijesne jezgre Dubrovnika. Također, zastupnik je, na poziv gradonačelnika Frankovića, sudjelovao na tradicionalnoj Večeri od Kandelore, povodom Feste svetoga Vlaha.

Na festi su sudjelovali saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Andro Krstulović Opara, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanica predsjednika Vlade i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, uz velik broj hodočasnika. 

Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukušić, koji je u propovijedi pozvao na molitvu za prestanak progona kršćana u svijetu i poštivanje čovjekovog dostojanstva, slobodu izbora vjere i njezina javnog ispovijedanja.

“Zagovor svetoga Vlaha prati dubrovački kraj već cijeli milenij, a tradicija se nastavlja i dalje. Jedinstvena festa i procesija u Dubrovniku svjedoči o snažnom identitetu među stanovnicima Dubrovnika i cijeloga kraja. Čestitam Dan Grada i blagdan svetoga Vlaha”, rekao je zastupnik Ressler.