fbpx
14. svibanj 2022.
Lokalne aktivnosti

77. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na obilježavanju 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda kod Središnjeg križa na zagrebačkom Mirogoju. 

Polaganjem zajedničkog vijenca Hrvatskog sabora i Vlade, vijenca Počasnog bleiburškog voda (PBV) i molitvom za stradale održana je svečana komemoracija u Zagrebu u povodu 77. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda. Zajednički vijenac Hrvatskog sabora i Vlade položili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a uz zastupnika Resslera u izaslanstvu su bili i potpredsjednici Sabora Željko Reiner i Ante Sanader te niz saborskih zastupnika. 

“Nakon višedesetljetnog zatiranja istine i prešućivanja, zločini jugoslavenskog komunističkog režima danas zaslužuju nedvosmislenu osudu cijelog hrvatskog društva. S pijetetom i molitvi sa svim obiteljima koje su ostale bez svojih najmilijih u Bleiburškoj tragediji i Križnom putu”, istaknuo je zastupnik Ressler

Molitvu i dovu za sve žrtve Bleiburške tragedije predvodili su zamjenik glavnog imama u Zagrebu i izaslanik muftije Islamske zajednice u Hrvatskoj Mersad ef. Kreštić te glavni tajnik Hrvatske biskupske konferencije vlč. Krunoslav Novak.  U sklopu komemoracije služena je i sveta misa u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini.