fbpx
26. siječanj 2024.
Lokalne aktivnosti

4. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Osijeku

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na 4. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva održanim u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku. Konferencija je održana u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, uz podršku Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatskih šuma i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, župani ostalih županija, gradonačelnici i načelnici, zastupnici u Europskom parlamentu te ostali visoki uzvanici.

Zastupnik Ressler poručio je kako je poljoprivreda za Hrvatsku više od obične gospodarske djelatnosti, te da veseli vidjeti angažirane hrvatske poljoprivrednike, posebno mlade, koji svojim predanim radom podižu poljoprivrednu proizvodnju i mijenjaju svoje krajeve na bolje. Podsjetimo, za poljoprivredni sektor u Hrvatskoj osigurana su značajna sredstva od 3 milijarde i 800 milijuna eura iz nove europske financijske omotnice, što je snažna poluga za razvoj poljoprivrede, proizvodnje, ruralnih područja, te očuvanje tradicije hrvatskog sela.

Na 4. Danima poljoprivrede, ribarstava i šumarstva održane su brojne panel rasprave te prezentacije s naglaskom na daljnja ulaganja u poljoprivredu te na izazove s kojima se poljoprivrednici danas suočavaju, poput sve izraženijih klimatskih promjena.