fbpx
27. siječanj 2024.
Lokalne aktivnosti

34. obljetnica HDZ-a Grada Splita

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na svečanom skupu u sportskoj dvorani Gripe, u povodu 34. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Splita. 

Pred više od tisuću članica i članova, na skupu su se obratili predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Grada Splita Tomislav Šuta, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske Alen Gojak, predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić te ministar graditeljstva Branko Bačić

Na skupu su sudjelovali i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Petar Šimić, general Damir Krstičević, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predstavnici akademske zajednice, te ostali stranački i visoki uzvanici. Uz govore stranačkog vodstva, na skupu je emitiran i video koji je podsjetio na povijesne dane stvaranja države pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ali i na uspjehe Vlade u posljednjih osam godina, posebno u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zastupnik Karlo Ressler čestitao je predsjedniku Tomislavu Šuti, potpredsjednicima, glavnom tajniku te cijelom vodstvu HDZ-a Grada Splita na sjajnoj organizaciji veličanstvenog skupa, kao i svim članicama i članovima 34. obljetnicu osnutka njihove Gradske organizacije.

U sklopu skupa na Gripama, održana je i tradicionalna humanitarna večera s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za udrugu Inkludo, koja pruža usluge rane intervencije, tranzicijske podrške i rehabilitacije za djecu s različitim tipovima teškoća u razvoju.