fbpx
11. rujan 2021.

31. obljetnica utemeljenja Mladeži Hrvatske demokratske zajednice

Zastupnik Karlo Ressler, kao član Predsjedništva Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ), sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice utemeljenja Mladeži i trećem Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a. Uz brojne visoke uzvanike, članovi Mladeži iz cijele Hrvatske su se okupili u Zagrebu kako bi obilježili ovu veliku obljetnicu, a i kako bi zajedničkim radom i kvalitetnim raspravama pridonijeli budućem radu Mladeži HDZ-a.

Uvodno se u ime domaćina obratio predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš koji je istaknuo značaj Mladeži na svim razinama. “I 31 godinu nakon osnivanja dajemo prave odgovore i trudimo se biti glas mladih u hrvatskoj politici kroz davanje novih ideja za bolji položaj mladih u Hrvatskoj, naglasio je. U tom kontekstu posebno je istaknuo kako to nije ostalo samo na riječima već kako je Vlada Republike Hrvatske predvođena Andrejem Plenkovićem stavila u poseban fokus potrebe mladih i prihvatila niz mjera koje je Mladež predložila, kao što je porezno rasterećenje čak 250.000 mladih, nikad povoljniji stambeni krediti, dosad nezabilježene mjere aktivnog zapošljavanja i još brojne druge mjere koje su podignule kvalitetu života mladih u Hrvatskoj”, naglasio je Vidiš.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković je rekao kako malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih osoba na toliko istaknutim i odgovornim dužnostima te je to jasan znak kako su mladi u HDZ-u ne samo budućnost, već i sadašnjost. „S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj,“ ustvrdio je predsjednik Plenković te je dodao važnost mladih kao generacije koja se najbrže prilagođava tehnološkim i globalnim promjenama. „Stoga je vaša ključna zadaća da svojim nudite rješenja za probleme suvremene Hrvatske i za izazove 21. stoljeća”, rekao je predsjednik Plenković.

Zastupnik Karlo Ressler u svom se obraćanju okupljenima osvrnuo na važnost da mlade ljude uključimo na sve razine, od lokalne, nacionalne do europske razine i da je Mladež pokazala u svom dosadašnjem radu kako je kvaliteta važnija od same brojnosti te je to put kojim Mladež treba nastaviti.

“Čestitam Mladeži Hrvatske demokratske zajednice 31. obljetnicu osnivanja! Uključivanje mlade generacije na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini prilagođava nas nevjerojatnoj brzini društvenih i tehnoloških promjena. Trebaju nam i dalje svježe ideje za Hrvatsku, kvalitetni ljudi i moderan pristup”, zaključio je Ressler.

U sklopu obilježavanja ove obljetnice održana je i konferencija Sadašnji i budući trendovi razvoja Hrvatske u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Mladeži HDZ-a. Održane su dvije panel rasprave: Klupa & posao: što učiti da bi od rada prosperirali“ i „Zelena i digitalna tranzicija te klimatske promjene kroz prizmu Republike Hrvatske“. Na istima su brojni zanimljivi sudionici iz Hrvatske i iz inozemstva, iz svih društvenih sektora, raspravljali o konkretnim pitanjima koja se izravno tiču budućnost Hrvatske u kontekstu obrazovanja i digitalne tranzicije.