fbpx
07. kolovoz 2022.
Lokalne aktivnosti

307. Sinjska alka

 

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na 307. Sinjskoj alki, koja se tradicionalno svake godine održava u kolovozu u Sinju, na godišnjicu pobjede nad turskim osvajačima. 

Uoči povijesnog viteškog natjecanja, zastupnik Ressler je posjetio samostan Čudotvorne Gospe Sinjske, a potom je sudjelovao na tradicionalnom vojvodinom prijemu u Alkarskim dvorima. Alka se održava tijekom tri dana – petkom se održava Bara, subotom Čoja, a nedjeljom sama Alka. 

Zastupnik Ressler čestitao je slavodobitniku 307. Sinjske alke (xy alkar) kojemu je ovo (xy) pobjeda u natjecanju Alke u karijeri. “Sinjska alka simbol je očuvanosti kulturne i povijesne baštine, kao i promicanja hrvatskog nacionalnog identiteta. Kao simbol junaštva stanovnika Sinja i čitave Cetinskoga kraja te njihove vjernosti Gospi Sinjskoj, Alka je trajna motivacija hrvatskog naroda. Danas, kada svjedočimo novoj agresiji na jedan od europskih naroda, potrebno nam je zajedništvo i odgovornost kako bi pomogli ukrajinskom narodu, ali i odgovorili na vodeće izazove koji su pred nama”, rekao je Ressler.