fbpx
01. svibanj 2024.
Lokalne aktivnosti

29. obljetnica VRO Bljesak

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na 29. obljetnici Vojno redarstvene operacije Bljesak u Okučanima, operacije koja je oslobodila zapadnu Slavoniju i najavila slom velikosrpske agresije na Hrvatsku. Prilikom oslobađanja okupiranog teritorija život je izgubio 51 hrvatski vojnik i policajac. 

Na 29. obljetnici VRO Bljesak sudjelovao je predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik Općine Okučani Aca Vidaković, saborski zastupnici te predstavnici županijskih, gradskih i općinskih vlasti iz čitave Hrvatske. Nakon svečanosti i polaganja vijenaca te paljenja svijeća kod Spomen-obilježja ‘Kristalne kocke vedrine’, na koje su kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije MUP-a položili ruže, uslijedila je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u crkvi svetog Vida. 

‘U Okučanima se prisjećamo vojno-redarstvene operacije Bljesak koja je oslobodila okupirano područje zapadne Slavonije i svih hrvatskih branitelja koji su utkali svoje živote kako bi novim generacijama omogućili slobodu i mir. Neka im je vječna hvala i slava!’, poručio je zastupnik Ressler.