fbpx
01. svibanj 2023.
Lokalne aktivnosti

28. obljetnica VRO Bljesak

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na 28. obljetnici Vojno redarstvene operacije Bljesak u Okučanima, operacije koja je oslobodila zapadnu Slavoniju i najavila slom velikosrpske agresije na Hrvatsku. Prilikom oslobađanja okupiranog teritorija život je izgubio 51 hrvatski vojnik i policajac. 

Na 28. obljetnici VRO Bljesak sudjelovao je predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, načelnik Općine Okučani Aca Vidaković, saborski zastupnici te predstavnici županijskih, gradskih i općinskih vlasti iz čitave Hrvatske. 

Nakon svečanosti i polaganja vijenaca te paljenja svijeća kod Spomen-obilježja ‘Kristalne kocke vedrine’, na koje su kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije MUP-a položili ruže, uslijedila je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u crkvi svetog Vida. Misu zadušnicu predvodio je biskup Požeške biskupije mons. Antun Škvorčević

‘Vojno-redarstvena operacija Bljesak oslobodila je zapadnu Slavoniju, ali i najavila konačni slom velikosrpske agresije u Hrvatskoj. U Okučanima smo odali počast i trajnu zahvalu svim hrvatskim braniteljima koji su nam omogućili slobodu i mir. Neka im je vječna hvala i slava’, poručio je zastupnik Ressler.