fbpx
17. veljače 2023.
Lokalne aktivnosti

26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na otvorenju 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, na kojem se ove godine predstavljaju izlagači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Austrije i Azerbajdžana.

Viroexpo otvorio je predsjednik Vlade Andrej Plenković, a svečanosti otvorenja nazočili su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državni tajnici Tugomir Majdak i Tonči Glavina, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, predsjednica Uprave Podravka Martina Dalić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, uz domaćine župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina.

Ovogodišnja zemlja partner Viroexpo-a je Bosna i Hercegovina, županija partner Ličko-senjska županija, a uz Vladu, pokrovitelji sajma su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma. 

 

Nakon svečanog otvorenja na kojem su se okupljenima obratili predsjednik Vlade Andrej Plenković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić, uslijedio je obilazak Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede na kojemu se ove godine na više od 21 tisuću četvornih metara vanjskog i unutarnjeg izlagačkog prostora predstavlja više od 500 izlagača.

“Dodatno osnaženo ulaskom u Schengenski prostor i europodručje hrvatsko gospodarstvo dobit će novi zamah, uključujući i pet stotina izlagača i poduzetnika koji su danas predstavili svoje proizvode i usluge na otvaranju 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo”, istaknuo je zastupnik Ressler.