fbpx
08. travanj 2021.
Lokalne aktivnosti

Sastanak sa županom Brodsko-posavske županije

Zastupnik Karlo Ressler posjetio je Slavonski Brod gdje se sastao sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem. Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić informirao je zastupnika Resslera o rezultatima dovršenih projekata financiranih kroz europske fondove, kao i o onima koji će tek krenuti u realizaciju. 

“Putem europskih fondova i uz veliku podršku Vlade ulaže se u ravnomjerni regionalni razvoj kroz investicije u gospodarstvo, poduzetništvo, poljoprivredu, zapošljavanje, inovativne, razvojne, znanstvene, kulturne, socijalne i obrazovne projekte koji stvaraju pozitivne promjene u županiji i osiguravaju bolju kvalitetu života svih naših stanovnika”, istaknuo je župan Marušić, zahvalivši zastupniku Ressleru na angažmanu u Europskom parlamentu za gradove, regije i županije. 

Kao izvjestitelj Europskog parlamenta za proračun za 2022. godinu, zastupnik Ressler posebno je istaknuo glavne prioritete novog proračuna orijentirane na digitalnu i zelenu tranziciju te na sigurno okruženje za sve europske građane, a osobito mlade generacije koje su još jednom najviše pogođene krizom izazvanom globalnom pandemijom COVID-19.

“Konkretni europski projekti podižu kvalitetu života u Brodsko-posavskoj županiji, poput obnove škola, podizanja kvalitete zdravstvene skrbi, uz investicije u gospodarstvo, poduzetništvo i poljoprivredu”, zaključio je Ressler.