fbpx
07. rujan 2020.

14. generacija polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na uvodnom predavanju za 14. generaciju polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Program Političke akademije do sada je uspješno završilo 13 generacija, odnosno 544 polaznika iz cijele Hrvatske, a nova generacija započela je predavanja u novim okolnostima uslijed pandemije COVID-19.

U uvodnom obraćanju ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina naglasio je važnost političkog obrazovanja polaznika od kojih će mnogi u budućnosti biti kreatori odgovornih politika na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Zastupnik Karlo Ressler, kao alumnist 3. generacije Političke akademije, istaknuo je Političku akademiju kao uspješan projekt koji je predvodnik unutarstranačkog političkog obrazovanja u Hrvatskoj. Naglasio je da stjecanjem novih znanja i otvorenom raspravom unutar Akademije pozitivno utječe na generacije mladih političara i uspostavlja najviše standarde.

Uz ravnatelja Prusinu i zastupnika Resslera, polaznicima su se obratili i voditelj Političke akademije i član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Ivo Ivančić te voditelj Ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju Holger Haibach.