fbpx
14. svibanj 2022.
Lokalne aktivnosti

100. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

Zastupnik Karlo Ressler sudjelovao je na svečanom obilježavanju 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). 

Na početku cjelodnevnog svečanog obilježavanja, zastupnik je sudjelovao u izaslanstvu Hrvatske demokratske zajednice, predvođenog predsjednikom HDZ-a i Vlade Andrejom Plenkovićem, na polaganju vijenaca za prvog hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Mirogoju, zajedno s članovima obitelji dr. Franje Tuđmana. Na Mirogoju je počast prvom hrvatskom predsjedniku odalo i izaslanstvo HDZ-a Bosne i Hercegovine, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem

Uslijedio je znanstveno-stručni skup “Uvijek i sve za Hrvatsku” u Narodnom domu u Zagrebu na kojem su predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Franjo Gregurić, Mato Granić, Ivica Kostović, Zdravka Bušić, Krunoslav Katičić te povjesničari Ivica Miškulin i Domagoj Knežević istaknuli slobodnu i demokratsku Hrvatsku kao trajno nasljeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

Kruna cjelodnevnog svečanog obilježavanja bio je svečani skup u povodu 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Uz predsjednika Plenkovića, govore su održali i prvi predsjednik Mladeži HDZ-a te saborski zastupnik Mario Kapulica, predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks, ministar branitelja, zamjenik predsjednika HDZ-a, Tomo Medved te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

“Nakon teških stoljeća težnji za slobodom, hrvatski narod uspio je stvoriti samostalnu hrvatsku državu, othrvati se velikosrpskoj agresiji i vratiti Hrvatsku Europi predvođen Franjom Tuđmanom. Bio je nepokolebljiv, uključiv i odgovoran državnik koji je sa svojom strateškom vizijom ujedinio hrvatski narod i uspio ono što su sanjale generacije”, istaknuo je zastupnik Karlo Ressler.